Vi tilbyder

RAPSKNOPPER

Raps

Vi dyrker Colzacoli

Vi udvikler sorter af raps til grøntsager. En helt ny grøntsag er ”rapsknopper”, som er rapsknoppen samt de øverste ca. 10 cm af stænglen. Den smager omtrent som asparges, når den koges let. Bruges i salater og som almindelig tilberedte grøntsager.

Lækker og velkendt smag

RAPSKNOPPER

COLZACOLI
Knold & Top er langt fremme med at udvikle colzacoli, en slags broccoli i raps. Disse colzacoli har en kompakt knop som danner en mini broccoli. Udgangspunktet har været dværgraps, som er krydset med rapini. Rapini er en form af Brassica rapa, som dyrkes omkring Middelhavet. Hos rapini er det som hos broccoli blomsterknopperne, man spiser. “Hovedet” hos rapini er dog væsentlig mindre end hos broccoli.

Rapsknopper på almindelig raps er allerede nu en delikatesse, da de let kogt smager som asparges. Disse knopper er dog små. Desuden er de oftest behandlet mod insektet glimmerbøsse i landmandens mark. Knopperne på colzacoli er væsentligt større, cirka på størrelse med knopperne (“hovedet”) hos rapini. Rapini kan være hvinende bitter, men vi håber at finde colzacoli med smage, som både er karakteristiske og spændende.

 

Spørgsmål? Send en besked til os.