Vi tilbyder

SPIRER

SPIRER

Lad det hele spire

Fra frø af colza kan der dyrkes sunde og næringsrige spirer. Colza er udvalgt for fravær af bitterstoffer i planten, og colzaspirer har en mild og tiltalende smag. Umiddelbart ligner de lucernespirer, men colzaspirer er tykkere og giver en anden tyggefornemmelse end lucernespirer.

Sunde og næringsrige

COLZASPIRER

NÆRINGSINDHOLD
Næringsværdien af colzaspirer for sorten WITT er bestemt af Eurofins. Se her for næringsindhold pr. 100g colzaspirer.

Energi
118 kcal/486 KJ
Total Fedt
9,6g
– Mættede fedtsyrer
0,7g
– Enkeltumættede fedtsyrer
4,4g
– Flerumættede fedtsyrer
2,5G
Total mængde kulhydrat
0,0g
– Heraf sukkerarter
0,6g
Kostfibre
8,9g
Protein
3,5g
Salt
0,0g

GLUCOSINOLATER

Som arter fra kålslægten indeholder colzaspirer og colzakarse også glucosinolater. Disse forebygger i nogen grad visse typer af kræft, diabetes 2 og andre sygdomme.

Det er nedbrydningsprodukterne fra glucosinolaterne, som har den sundhedsfremmende effekt. De friske spirer indeholder enzymet myrosinase, som ved tilstedeværelse af vand nedbryder glucosinolaterne. Dermed bliver de sundhedsgavnlige dele af glucosinolaterne tilgængelige for organismen. Hvis grøntsager fra kåslægten koges, ødelægges myrosinasen.

Mennesket er kun i stand til selv at nedbryde en lille del af de glucosinolater, der findes i kogte kålgrøntsager. Ved at drysse friske colzaspirer eller colzakarse over de kogte kålgrøntsager tilføres myrosinase, og organismen kan så ud over glucosinolaterne i colzaspirerne eller colzakarsen udnytte en langt større del af glucosinolaterne i den kogte kål.

Spørgsmål? Send en besked til os.