• Vi udvikler raps til grøntsager

  Vi udvikler raps til grøntsager

  Knold & Top ApS er en innovativ virksomhed, som udvikler sorter af raps. Ved at indkrydse eksotiske sorter og genmateriale har vi udviklet helt nye sortstyper, hvor bladene er velsmagende. For at adskille vore bitterfri sorter fra almindelig raps har vi valgt at bruge det franske ord for raps ”colza” for denne nye sortstype. Derfor kalder vi raps til grøntsager for colza.

  Læs mere

 • Arten raps (colza) rummer en enorm genetisk variation

  Arten raps (colza) rummer en enorm genetisk variation

  Ved at arbejde med denne variation inden for Brassica napus (raps) forædler vi sorter, som er mere miljøvenlige at dyrke, som er sygdomsresistente, sunde at spise og som har en god smag. Desuden er det er altid vigtigt, at udbyttet er højt. Da raps er en tæt slægtning til kål, vil man i raps kunne forædle tilsvarende kulturformer, som findes i kål så som grønkål, hvidkål, broccoli.

  Læs mere

 • Raps er en ny art, som er opstået i naturen inden for de sidste 1000 år

  Raps er en ny art, som er opstået i naturen inden for de sidste 1000 år

  Raps er opstået ud fra naturlige krydsninger mellem de 2 nære slægtninge Brassica rapa (agerkål, rybs) og Brassica oleracea (havekål). Inden for raps findes 3 hovedgrupper: Brassica naups var oleifera (raps til olie), Brassica napus var napobrassica (kålroer) og Brasscia napus var pabularia (Hannoversalat, sibirisk kål). Både som vår- og vinterform. Man kan ved almindelig forædling stadig genskabe raps fra dens nære slægtninge og derved forøge den genetiske variation.

  Læs mere

 • Forædling til landbrug og gartneri

  Forædling til landbrug og gartneri

  I forædlingen hos Knold & Top blandes kortene for alvor. Vi krydser de mange nære raps-slægtninge og udvikler raps til helt nye anvendelser. Alle vore sorter er GMO fri. Vi forædler både til gartneri og landbrug. Basis for sorterne til grøntsager har været bitterfri olieraps. Salatsorterne udvikles videre ved at indkrydses farver og former fra f.eks. Brassica napus pabularia. Forædlingen af raps til landbrug er beskrevet på hjemmesiden knoldogtop.com

  Læs mere

forædling og salg af rapsfrø
English
Dansk